Recapata increderea in tine si un zambet ca in tinerete cu proteze dentare

Dantura noastra ne ajuta inca de mici sa putem sa ne alimentam corect si sa mestecam totul foarte bine. Pe masura ce inaintam in varsta, din cauza alimentatiei sau a unor obiceiuri alimentare destul de nesanatoase, dantura noastra incepe sa nu mai fie asa de puternica si de stabila, mancam mai greu, avem dureri, carii, avem nevoie de vizite mai dese la stomatologie. Dupa 50 de ani, dintii nostri incep sa intre intr-un declin pronuntat asta si pentru ca organismul intra pe o panta descendenta si nu mai are atatea resurse.

Cand aproape toti dintii sunt cu probleme sau au cazut singura solutie ramane punerea unor proteze dentare. Protezele dentare inlocuiesc vizual si functional dintii obisnuiti, se fixeaza prin diverse metode si au o mobilitate buna, astfel incat mestecatul sa fie perfect. Printre avantajele protezelor dentare se numara varietatea de forme in care se pot produce, obtinerea unui zambet perfect, sunete clare si o vorbire usor de inteles. Pentru a avea proteze dentare care sa functioneze perfect, stomatologul va face diverse masuratori, va monta proteza si va astepta la vizite periodice pacientul pentru reglaje. Cei care au probleme grave cu dintii scapa astfel de dureri, nu mai merg asa de des la stomatolog, economisesc timp si bani, pot sa manance orice, protezele sunt facute special pentru fiecare pacient pentru a nu deveni incomode, este posibil si consumul de fructe si legume de tot felul.

Pe de alta parte, protezele dentare ajuta muschii faciali sa nu mai fie lasati, obrajii nu se mai scufunda, nu mai apar asa de multe riduri faciale. Modelele de proteza dentara lucrate la Clinica stomatologica Denta Plus, una dintre cele mai bune si mai performante clinici de acest tip, sunt usor de reglat, se pot pune implanturi dentare pentru o fixare mai buna a protezei. In plus, medicii stomatologi se specializeaza continuu, au cele mai noi instrumente si cunosc tehnici moderne de interventie, asa ca fiecare pacient va avea parte de un tratament corespunzatori si de masuratori perfecte in cazul unei proteze. Sterilizarea si siguranta actului medical sunt garatate la Clinica Denta Plus, toate cabinetele au igiena impecabila, aparatura si instrumentarul sunt mereu sterilizate.

Ma simt parca in plus

De obicei nu suportam niciodata singuratatea intr-o camera necunoscuta. Daca trebuia sa astept, in cateva clipe venea lesinul suav si teribil. Ma lua cu transpiratii si cu un tumult nervos. Nu-mi place deloc sa astept, nu de alta... Camera insa se pregatea pentru el: o intimitate calda si primitoare se filtra din pereti prelingandu-se pe toate mobilele si pe toate obiectele.

Dintr-o data camera devenea sublima si eu ma simteam foarte fericita in incaperea ei. Dar asta nu era decat o inselaciune mai mult a crizei; o perversitate a ei suava si delicata, in clipa urmatoare beatitudinei mele, totul se rasturna si se incurca. Priveam cu ochii deschisi tot ce era in jurul meu dar obiectele isi pierdeau sensul lor comun: o noua existenta le scalda. Ca si cum ar fi fost subit despachetate din hartii subtiri si transparent in care ar fi statinvelite pana atunci, aspectul lor devenea inefabil de nou. Pareau menite unei noi utilitati superioare si fantastice pe care in zadar m-as fi caznit s-o gasesc.

Dar nu numai atat: obiectele erau apucate de o adevarata frenezie de libertate. Ele deveneau independente unele fata de altele, dar de o independenta ce nu insemna numai o simpla izolare a lor ci si extatica exaltare.