Cat de mult conteaza amplasarea blocurilor cu apartamente noi?

Alegerea unui apartament depinde foarte mult de zona in care e amplasat blocul in care se afla acesta, de modul in care arata, de constructia blocului, de materialele folosite pentru structura de rezistenta s.a.m.d. Dintre toate criteriile importante pentru alegerea apartamentului perfect amplasarea se dovedeste cea mai importanta. Amplasarea unor blocuri apartamente noi se refera atat la distanta fata de centrul orasului, cat si fata de tot ceea ce ne poate ajuta sa avem o viata normala, mijloace de transport, unitati de invatamant, unitati sanitare, supermarketuri, piete, spatii de relaxare cu multa verdeata.

Degeaba avem un apartament intr-un bloc bun daca suntem la mare departare de toate cele necesare amintite mai sus, costurile se dovedesc a fi mai mari, in timp devine obositor sa tot alergam pana la supermarket sau la scoala copilului. O alternativa la aceasta problema sunt ansamblurile rezidentiale cu blocuri apartamente noi, unde tot ce are nevoie o familie se afla in preajma blocurilor. Apartamentele sunt mai scumpe, insa se pot face economii considerabile si se pierde timp mai putin de vreme ce ai la indemana orice ai nevoie. Ideal ar fi ca amplasarea apartamentelor sa fie cat mai apropiata de periferie, unde e mai liniste, aglomeratia si zgomotul din centrul orasului sunt inlocuite aici de ciripitul unor pasarele dintr-o padure apropiata sau de susurul unui rau care trece prin preajma. De asemenea amplasarea e importanta si din perspectiva investiilor, in jurul blocurilor pot fi terenuri care se cumpara pentru deschiderea unor afaceri. Zona in care sunt blocurile e iar importanta, distanta dintre blocuri conteaza mult, la fel ca si distanta fata de o cale de acces spre oras, daca discutam de blocurile aflate la periferie.

Ca regula generala amplasarea blocurilor cu apartamente noi ar trebui sa fie gandita in asa fel incat orice urgenta ar fi autoritatile sa ajunga rapid, oamenii sa poata avea acces neingradit la toate mijloacele de transport si la spatii verzi. Blocurile bine amplasate au apartamente mai scumpe decat cele aflate in zone proaste, indepartate si fara cai de acces, dezvoltatorii imobiliari pot castiga considerabil mai mult daca au grija si la amplasarea cartierelor rezidentiale.

No comments:

Post a Comment