De ce sa alegi becuri cu led

Exista foarte multe motive pentru care specialistii recomanda alegerea becurilor cu led insa care sa fie cel mai bun motiv daca nu acela care reliefeaza raportul de calitate - pret?! In aceeasi ordine de idei putem spune ca becurile cu LED-uri au o durata de viata mult mai mare si, spre deosebire de alte becuri, nu se ard, ci mai degraba isi reduc intensitatea de-a lungul timpului. De exemplu site-ul http://www.vreauled.ro/ ne spune ca astazi, mai multe becuri cu LED-uri sunt proiectate sa functioneze in switch-uri reglabile care sunt furnizate in mai multe lampi si corpuri de iluminat acasa.

Doar asigurati-va ca becul selectat este compatibil cu reglarea intensitatii luminii. Pe de alta parte trebuie sa tinem cont si de faptul ca la pornirea becurilor CFL si a becurilor fluorescente, exista o usoara ezitare inainte ca nivelul de lumina sa atinga potentialul maxim. Mai mult decat atat, unele becuri pot palpai pana cand se incalzesc sau chiar in timpul functionarii. Spre deosebire de acestea, becurile cu LED-uri, ca si becurile incandescente, ajung la iluminarea completa de indata ce acestea sunt pornite. Acesta este un avantaj real asupra becurilor CFL in zone ale casei in care luminile sunt frecvent pornite si oprite. De asemenea, becurile LED produc o lumina constanta care nu palpaie. Pe de alta parte to de pe http://www.vreauled.ro/ aflam ca multe becuri cu LED, nu emana lumina ultravioleta, care este cunoscuta ca fiind preferata insectelor zburatoare.

Daca sunteti interesat de aceasta caracteristica (lumina ultravioleta), va recomandam sa consultati eticheta de pe ambalaj. Exista, de asemenea, becuri cu LED-uri care au lentile sau becuri galbene, care sunt special concepute pentru utilizarea in aer liber. Aceste becuri galbene nu vor atrage insecte si molii, care par sa se grupeze in jurul luminii emise de becurile albe obisnuite.

No comments:

Post a Comment