Acte necesare pentru Formularul A1

Detasarea salariatilor angajati ai unei firme din Romania in scopuri profesionale intr-un alt stat membru al Uniunii Europene se poate face numai cu respectarea legislatiei europene in vigoare. Iar in acest sens, legea prevede obtinerea formularului A1. Formularul A1 nu este altceva decat fostul formular E 101, si permite companiilor din Romania sa isi detaseze angajati in alte tari membre UE, fireste cu respectarea anumitor termeni si conditii. Documentele necesare pentru o eliberare formular A1 sunt multe si in general birocratia din Romania face aproape imposibil de obtinut formularul necesar cu maximum de operativitate si cat mai rapid, astfel incat detasarea sa aiba loc la momentul dorit. De aceea, este ideal ca intotdeauna sa apelati la o echipa de profesionisti in vederea obtinerii acestui formular, iar la xbt.ro acest lucru va fi intotdeauna realizat cu eficienta si operativitate.

Documentele care trebuie puse la dispozitie in vederea obtinerii formularului A1 sunt urmatoarele:
- Certificatul de inregistrare a firmei la Registrul Comertului.
- Certificatul de atestare fiscala, de la Administratia Financiara de care apartine compania. Acesta trebuie sa ateste ca firma nu are datorii, o conditie esentiala pentru obtinerea formularului A1.
- Adeverinta din partea Inspectoratului Teritorial de Munca privind salariatul sau salariatii ce urmeaza a fi detasati.
- Certificat Constatator de la Registrul Comertului privind situatia companiei.
- Situatia financiara si balanta pe ultimele trei luni, care sa dovedeasca faptul ca exista incasari sau/si contracte in derulare.
- Ultima declaratie 112 privind salariatii.
- Actul de identitate al salariatului sau ale salariatilor ce urmeaza a fi detasati, precum si contractele de munca ale acestora.
- Adeverinta cu stagiul de cotizare pentru angajati, din care sa reiasa venitul pe ultimele 12 luni.
- De asemenea, va fi necesar si contractul de prestari servicii din care sa reiasa ce activitati vor efectua salariatii sau salariatul detasat. Original si traducere autorizata. Adeverinta se obtine de la Casa de Pensii.

No comments:

Post a Comment