Fundatia este mai rezistenta cu micropiloti constructii



Unele dintre elementele importante in lucrarile de consolidare si realizare a fundatiilor in zone cu caracteristici mai complicate din punctul de vedere al solului sunt micropilotii.

Micropilotii sunt elemente de fundatie cu diametrele destul de mici, nu depasesc 300 mm, lungimile unor micropiloti constructii este de aproximativ 30 m, dimensiuni ce permit o preluare a incarcarilor de pana la 20 de tone. 

Micropilotii se vor folosi la structurile noi, dar si la cele care au nevoie de consolidare, pot fi parte integranta a fundatiei, construirea lor nu afecteaza alte structuri invecinate, sunt siguri si simplu de pus in practica in teren. 

Cum putem obtine micropiloti constructii? Prin forarea cu tubaj sau cu suspensie, dar si prin insurubare sau impingere cu ajutorul unor utilaje speciale. Ei se pot construi in orice tip de pamant, chiar si in roci, in functie de ce tip de micropiloti constructii alegem putem sa preluam prin intermediul lor incarcari suplimentare cand constructiile se maresc, putem sprijini structurile existente cand se fac excavari. 

Pe santierele unde accesul este limitat sunt de asemenea utili acesti micropiloti constructii, fundatiile din apropierea lor nu sunt influentate, pe tot parcursul constructiei proprietarii isi pot desfasura activitatile fara probleme.

Practic terenul unde se realizeaza micropiloti va fi bun de constructie chiar daca la inceput nu avea toate caracteristicile necesare si era si instabil. 

Micropilotii sunt facuti in general de firme cu experienta, care au si tehnologiile necesare pentru a obtine cele mai bune structuri de rezistenta, consultanta de specialitate si echipele operative cu oameni cu studii in domenii asigurand tot ce va trebuie pentru fundatii noi sau consolidate mult mai rezistente. 

Preturile pentru aceste elemente de consolidare depind de dimensiuni si materialele solicitate, firmele care ii realizeaza au portofolii si oferte din care clientii pot alege ce fel de micropiloti doresc si in ce fel de soluri vor fi amplasati.

No comments:

Post a Comment