Viziune si valoare

Sunt multe persoane care gandesc solutii, au idei sau vor sa-si  implementeze valoarea in aceasta lume uneori debusolata. E pacat ca omenirea este populata de persoane inteligente sau chiar geniale dar care nu au incredere in ele si-n puterea de schimbare a idealurilor nutrite, care se ascund sub lenjerii de pat asteptand sa vina o noua zi fara expunere. Pe de alta parte sunt atatia care au o incredere de neclintit in propria personalitate dar care sunt incapabili de a schimba ceva in jurul lor, fie dintr-o prostie exagerbata, fie din prea multa rautate.

Valoarea si viziunea sunt elemente cu care pot jongla oamenii inteligenti, insa modestia si lipsa lor de incredere este vinovatia celorlati fata de ei. Daca in mod repetat li s-a spus: nu vei putea schimba lumea, esti un tocilar, nu ai viziune, traiesti degeaba... este clar de ce s-a subrezit increderea in fortele proprii si de ce acesti oameni gasesc mai multa incantare in teoria cartilor decat in compania prietenilor, sau de ce se ascund sub lenjerii de pat in loc sa dantuiasca noaptea prin cluburi. Bineinteles ca o atitudine sau alta nu poate fi judecata, nu este corecta sau gresita o activitate in sine, insa este gresita atitudinea celor multi fata de cei putini si peste medie de creativi si destepti.

Fiecare vine in acesta viata cu propriul aport, difera doar proportiile. Viziunea si valoarea nu sunt acelea pe care le ascundem impreuna cu cei „luminati” in lenjerii de pat rutinate de ganduri marete, valoarea si viziunea apartin acelora ce stiu sa aprecieze genialitatea, ce fac loc celor ce pot aduce o schimbare fara sa-i judece, sa-i persifleze sau sa le compromita viitorul. Atitudinea cu care abordam fiecare situatie este cea care stabileste maretia noastra. Fie ca suntem sau nu demni de apreciere, viziunea si valoarea trebuie sa fie premisele existentei noastre.

No comments:

Post a Comment