Filosofie cu iz politic

Cu siguranta, macar o data in viata, ti-ai pus intrebarea: “Cum ar fi daca as fi si eu politician?” Ti-ar placea sa te bucuri de aparitiile televizate, de calatoriile in interes de serviciu si mai ales de renumele pe care il poti avea daca faci parte din sfera politicului. La urma urmei, ai avea o viata implinita, o cariera de succes si o familie fericita. Ce ti-ai putea dori mai mult?

Ei bine, lucrurile nu sunt chiar atat de simple. A fi politician nu inseamna numai “lapte si miere” in fiecare zi. Te confrunti tot timpul cu o sumedenie de probleme pe care, pana la sfarsitul zilei, trebuie sa le rezolvi. Ai putea spune ca nu este adevarat, fiindca de mult ori vezi pe sticla o multime de stiri politica pline de promisiuni nerespectate, neprezentari la sedintele de partid si la intrunirile generale. Totusi, nu trebuie sa generalizezi. Ceea ce vezi la televizor, nu reflecta intotdeauna realitatea. De multe ori, moderatorii exagereaza enorm pe aceasta teama, din dorinta de a crea subiecte de discutie. Daca totul ar fi intr-o perfecta armonie, n-ai mai fi atat de tentat sa te uiti. Si, cum tara “merge la vale”, dupa spusele multora, trebuie sa ai in cine sa arunci cu noroi.

Nu te gandi ca, a fi politician inseamna neaparat si o viata linistita. Trebuie sa vii in permanenta cu idei noi si propuneri, pentru a rezista “acolo sus”. Trebuie sa stii sa lupti si sa iti duci ideile pana la capat, pentru a nu fi doborat politic. In concluzie, trebuie sa fii puternic si perseverent.
In ciuda aparentelor, mai exista si politicieni cinstiti, care si-au stabilit din timp drumul pe care vor sa-l urmeze si care se lupta din rasputeri pentru a-si atinge tinta. Aceia sunt oamenii care doresc cu adevarat sa traim intr-o tara mai buna,care doresc sa nu ne mai facem de ras peste tot unde mergem si care vor, cu tot dinadinsul, sa ne transforme intr-un popor mai bun. Acestia sunt oamenii care merita tot respectul si aplauzele noastre, pentru ca vor, pot si reusesc sa duca la indeplinire ceea ce au promis. Daca si tu crezi ca poti face fata unei astfel de lupte, inarmeaza-te cu rabdare si porneste la drum.

No comments:

Post a Comment