Daca odinioara miresele alegeau pentru buchetul pe care il purtau in ziua cea mare flori albe, care sa simbolizeze puritatea si candoarea, astazi buchetul miresei poate fi si este ales intr-o paleta foarte larga de culori. Intrebarea cea mai comuna legata de organizarea nuntii este daca florile alese pentru buchete de mireasa ar trebui sa se potriveasca atat cu florile din lumanari cat si cu florile alese pentru decorarea restaurantului sau salii de ceremonii in care va avea loc petrecerea de nunta.
O greseala ar fi sa se aleaga exact aceeasi combinatie de culori si de flori pentru buchetul miresei, pentru lumanari si pentru aranjamentele de masa. Asta e cert. Insa ceea ce nu este o greseala este sa pastram fie paleta de culori, fie o floare vedeta, in jurul careia sa construim tematica cromatica a petrecerii si a ceremoniei de nunta. Altfel spus, daca folosim doar bujori roz in buchetul miresei, acestia ar trebui sa se regaseasca si in combinatia florala din lumanari, dar si in aranjamentele de pe mese. De asemenea, daca mirele poarta floare la butoniera, aceasta ar trebui asortata cu buchetul miresei, pentru o nota unitara. Daca optati pentru flori naturale purtate de invitatii la nunta (si nu clasicele cocarde care se poarta pe la noi) atunci o idee buna ar fi ca acestea sa se identifice cu una dintre florile mai mici ca dimensiune din aranjamentele de masa sau lumanari. La fel si daca decideti ca domnisoarele de onoare sa poarte buchetele sau bratari din flori, insa in cazul lor florile ar trebui sa fie ceva mai mari decat cele ale restului de invitati.
Atentie la fetele de masa si la husele pentru scaune, si daca varianta prima care vi se propune nu se potriveste din punct de vedere cromatic cu decoratiunile florale la care v-ati gandit, solicitati unele intr-o nuanta diferita sau cel putin intr-o nuanta neutra.
No comments:
Post a Comment