Primele flori de primavara

Forile de primavara sunt primul semn de nou, de prospetime, sunt primii vestitori ai zilelor frumoase, cu soare, si cele care ne fac sa uitam fie si pentru cateva momente ca inca mai avem de luptat cu o ultima zapada, cu ultimele temperaturi cu minus in termometre. Inca din luna februarie - asta daca nu punem la socoteala, florile provenite din Olanda pe care desi le numim flori de primavara le gasim toata iarna (vezi cazul freziilor) – ne putem bucura de culori minunate, de mirosuri incantatoare, intr-un cuvant de o varietate superba de flori de primavara.

Primii care apar sunt gingasii ghiocei, urmati rand pe rand de lalele, zambile, frezii si narcise. Insa, adevarata simfonie de culoare primavara si varietatea intreaga a florilor de primavara se poate vedea in gradinile de case traditionale sau in gradinile pasionatilor de flori si de frumos. Acolo, chiar de sub zapada care abia ce se topeste incep sa apara nerabdatorii ghiocei, care nu degeaba sunt numiti „vestitorii primaverii”. Panselutele fac si ele parte dintre florile care rezista la frig, si de aceea, la fel ca si ghioceii, isi fac aparitia foarte de timpuriu, uneori chiar de pe la mijlocul lunii ianuarie. Dincolo de a fi plantate doar in gradini, panselutele sunt foarte intalnite ca flori in ghivece, infrumusetand terasele sau balcoanele, si chiar si autoritatile locale le prefera pentru infrumusetarea rondurilor de flori din spatii publice.

Primula sau ciubotica cucului, asa cum mai este cunoscuta in popor, face si ea parte din primul esalon de flori care apar dupa iarna si incanta cu varietatea lor de culori.
Anemonele sunt inca un soi de flori de primavara  preferat de multi cultivatori, avand culori de la alb pana la nuante de roz, mov si chiar albastru.
Toate acestea, dar si alte cateva flori de primavara, in variante uimitoare de culoare, le gasiti la officeflowers.ro, in ghivece sau jardiniere, avand astfel sansa de a va infrumuseta gradina cu cateva specii superbe pentru primavara.

No comments:

Post a Comment