10 cele mai bizare inchisori din lume

Inchisoarea Cebu. De origine filipineza, Centrul Provincial de Reabilitare si Detentie Cebu este o inchisoare pe care poate ati vazut-o fara sa stiti. Asta pentru ca in 2007, prizonierii de acolo au facut un flashmob in cadrul caruia au pus in scena dansul din piesa Thriller a celebrului Michael Jackson, ceea ce a devenit cel mai viral video din toate timpurile. La punerea in scena au lucrat 1.500 de prizonieri iar din 2005 a intrat iar in vizorul opiniei publice pentru metoda neobisnuita de reabilitare-prin dans-chiar daca 70% dintre prizonieri sunt firi violente si cam morocanoase. Inchisoarea sub forma de cusca de veverita. Cunoscuta de toti care locuiesc in Iowa, inchisoare a fost inchisa din 1969, insa cat a rezistat a fost cel mai ciudat centru de corectie.

De afara arata ca o inchisoare micuta dintr-un orasel, insa odata intrat in ea, optica se schimba, asta pentru ca intalnim celule tip rulment. Designul lor ciudat a avut un singur scop: securitate maxima cu atentie minima acordata prizonierului. Gardianul putea sta in centrul structurii circulare si putea vedea imediat toti prizonierii fara a se misca. Inchisoarea din Maricopa. Inchisoarea din Maricopa, Arizona, are un serif numit Joe Arpaio, care vede cu totul altfel aplicarea legii. S-a decis ca printre cele mai bune modalitati de a trata prizonierii era sa ii tina la 43.3 grade Celsius si sa-i umileasca in niste corturi puse drept in caldura Arizonei, in afara inchisorii ventilate. Comportamentul sau a atras foarte multe proteste, fiind descris adesea drept inuman. Raspunsul sau a fost unul simplu si logic: daca fortele armate americane pot indura caldura intensa din Irak si Afganistan, si prizonierii puteau sa indure caldura in corturi plasate in afara inchisorii, in plin soare. Inchisoarea Fortezza Medicea. Italia e cunoscuta peste tot in lume pentru multe lucruri, dar in special pentru mancarea delicioasa.

Asa ca nu e de mirare ca inchisoarea Fortezza Medicea a dus la alt nivel bucataria dintr-un restaurant de patru stele. Mancarea e preparata de prizonieri, multi dintre ei condamnati la inchisoare pe viata pentru crime. Si mai ciudat e ca oameni obisnuit trec pragul inchisorii-sau intra pe poarta-pentru a gusta din meniul surprinzator de variat si de bun-mai ceva ca la cantina. Servirea e facuta de catre prizonierii din restaurant, de obicei doar cei condamnati pentru fapte mai micute si nu foarte violenti-cum ar fi sa ceri niste carne de vita in sange si un prizonier nebun sa isi taie o vena la bucatarie si sa-ti vina imediat cu carnea de vita facuta in sange propriu-nu al vitei, ci al prizonierului… Bleah.

No comments:

Post a Comment