Eticheta in organizarea botezului

Fie ca se organizeaza o petrecere de botez mare sau o petrecere mai restransa, doar alaturi de familie, nasi si de prieteni apropiati, cateva aspecte ce tin de eticheta organizarii evenimentului trebuie avute in vedere intotdeauna. In ceea ce priveste momentul botezului, desi inainte copiii erau botezati la 40 de zile de la nastere (in niciun caz mai devreme), in prezent foarte putini parinti mai tin cont de acest obicei, argumentand ca bebelusul este prea mic la 40 de zile, ca poate raci sau ca petrecerea de botez ar fi prea obositoare atat pentru el cat si pentru mama.

Momentul botezului este in general liber ales de catre parinti, iar practica a consacrat ca oportuna varsta de 3-4 luni a micutului. De altfel, pana la aceasta varsta parintii au tot timpul sa se ocupe de organizarea petrecerii si de trimiterea de invitatii de botez. Nasii copilului sunt in general alesi inca din timpul sarcinii, astfel incat cererea parintilor sa nu vina pe neasteptate si prea din scurt. Este important sa alegeti o familie de prieteni, despre care stiti totul, care iubeste copiii si pe care sa ii considerati, asa cum spune si preotul in biserica, a doua pereche de parinti pentru copilul dumneavoastra. Invitatiile alese pentru eveniment pot fi unele clasice, formale, cu o adresare reverentioasa daca organizati o petrecere mai mare, sau pot fi invitatii mai putin clasice, mai spirituale, pot fi de asemenea invitatii cu teme legate de venirea pe lume a bebelusului, la fel cum pot fi invitatii adresate chiar de cel mic, el fiind cel care lanseaza invitatia.

Pentru cei care nu stiu inca ce sa aleaga, foarte multe sugestii interesante gasiti la www.invitatiioriginale.ro, de unde de altfel le puteti comanda si le veti avea acasa in cel mai scurt timp. Preturile sunt mai mult decat convenabile si, in plus, veti putea vedea si macheta invitatiei inainte de a lansa comanda finala.

No comments:

Post a Comment