Cateva tipuri de excavatoare disponibile pe piata si cat de bune sunt

In domeniul industrial sau al constructiilor, intalnim excavatoare de vanzare cumparate de la firme de renume mai peste tot - lipsa lor poate duce la scaderea productiei sau a randamentului lucrarilor executate. Excavatoarele pe care le intalnim pe santiere sau prin fabrici, prin jurul lor, sunt fie compacte, sub sase tone, fie mai mari, buldozere si autobasculante, toate facandu-si treaba asa cum stiu mai bine pentru a se ajunge la un rezultat satisfacator. Totusi, cele mai des intalnite tipuri de excavatoare sunt cele compacte, usor de manevrat si de deplasat chiar si in spatii unde mai lucreaza si alte utilaje.

Mini-excavatorul sau excavatorul compact are o greutate de operare mica, ceea ce-i permite sa execute mai multe miscari si mai rapide, scad timpii de realizare a lucrarilor, executia e mai precisa. Excavatoarele pot fi cu o singura cupa, cu diferite lungimi ale bratelor, cu mai multe cupe, denumite si masini cu actiune continua. Pentru lucrari nu foarte mari cele cu o singura cupa sunt suficiente, dar la lucrari mai mari trebuie cumparate excavatoare de vanzare cu mai multe cupe, mai productive pe o perioada scurta de timp. Excavatoarele cu o singura cupa sunt si ele de mai multe tipuri, in functie de operatiunile la care sunt utilizate.

Avem excavatoare mecanice, hidraulice, cu actionarea echipamentului pe baza transmisiei cu cabluri si mecanica, in vreme ce excavatoarele hidraulice utilizeaza cilindirii hidraulici pentru punerea in miscare a intregului utilaj. Si cupa difera, poate fi dreapta, inversa, cu draglina, cu brat telescopic. Cele cu cupa dreapta sunt ideale pentru sapatul pamantului si scoaterea lui, transportarea intr-un alt loc. Cupele inverse de la unele excavatoare au fost gandite pentru sapatul sub nivelul de sprijin al utilajului. Modelul cu draglina infige cupa excavatorului in sol, ajutata de greutatea proprie-se preteaza pentru extragerea balastului din albia raului. Asadar oferta exista, modelele sunt din ce in ce mai performante, depinde doar ce vrem sa facem cu ele si cat suntem dispusi sa investim.

No comments:

Post a Comment