Fii responsabil fata de mediu prin alegerea pubelelor green made

Depozitarea si sortarea deseurilor ramane a fi o tema mereu actuala, deoarece in ultimii ani se discuta tot mai des despre protectia mediului, despre responsabilitatea individuala in vederea colectarii deseurilor, despre cresterea continua a cantitatilor de deseuri si poluarea mediului. Specialistii fac prognoze inspaimantatoare despre evolutia consumului la nivel mondial si respectiv, producerea de deseuri, prin urmare, sunt propuse si implementate politici atat la nivel international, cat si national si local. Este foarte important ca fiecare individ in parte sa inteleaga ca, contributia lui la depozitarea corecta a deseurilor este necesara. Practic, fiecare are acasa pubele in care depoziteaza deseurile, dar la fel de important este sa intelegem ca reciclarea este un mijloc promitator pentru evitarea consumului de materie prima, respectiv pentru protectia mediului.

Cu toate ca majoritatea folosim pubelele in fiecare zi si incercam sa constientizam importanta reducerii numarului de deseuri pe care le producem si sa optam pentru produse bio degradabile in defavoarea celor traditionale, foarte putini atrag atentia la materialul din care sunt confectionate pubelele utilizate. In alegerea unei pubele, suntem mai degraba interesati de capacitatea acesteia, de rezistenta si de mobilitate. Putini cumparatori atrag atentia asupra faptului daca materialul din care este confectionata este unul bio degradabil. Este un fel de paradox aici, pe de o parte ne place sa credem ca suntem in trend cu politicile de protectie a mediului si de sustinere a productiei bio degradabile, dar in acelasi timp nu atragem atentia la un aspect esential ce tine de containerul in care depozitam deseurile. Cred ca ar trebui sa atragem o atentie mult mai mare acestui detaliu si sa nu mai fim neglijenti in alegerile noastre.

Puteti citi mai multe despre pubelele green made aici : http://www.gradinariu.ro/containere-pubele-green-made/europubela-120litri unde puteti afla cat de rezistente sunt pubelele bio si din ce anume sunt confectionate.. Responsabilitatea fata de mediu trebuie sa se afle la baza fiecarei alegeri pe care o facem.

No comments:

Post a Comment