Produsele mele pentru ten sensibil

Orice tip de ten are nevoie de ingrijiri specifice, fara indoiala, insa pentru tenul sensibil ingrijirea cu produse special destinate ne scuteste de multe probleme si poate face sa avem un ten perfect. Cum stim ca avem un ten sensibil? Cand avem de-a face in mod constant cu roseata (mai ales la contactul cu diverse creme, sapunuri sau produse de make up), sau cu eczema.

Este neaparat necesara demachierea si hidratarea acestui tip de ten de doua ori pe zi, chiar si daca intr-o zi nu aplicam deloc machiaj. Este extrem de daunator sa mergem la culcare fara sa curatam chipul de efectele poluarii si de alti agenti externi care se aseaza pe ten. Dupa demachiere se curata fata cu apa calduta (nici rece, nici fierbinte, pentru ca pentru tenul sensibil nimic nu poate fi mai rau decat temperaturile extreme). Urmatorul pas al ritualului este aplicarea cremei hidratante, evident una destinata tenului sensibil. In lunile de iarna si de vara sfatul meu este sa sporiti hidratarea tenului si sa aplicati crema hidratanta de cate ori este posibil. Dimineata, inainte de plecare, curatam din nou tenul, de data aceasta doar cu apa calduta si inlocuim crema hidratanta simpla cu o crema hidratanta cu factor de protetie solara (soarele este un agent extrem de daunator pielii sensibile). O data la doua saptamani - si doar atat! – se impune exfolierea, si neaparat cu produse specifice!. Daca celelalte tipuri de ten au voie sa primeasca o exfoliere pe saptamana sau chiar mai des – in functie de cat de agresiv este produsul folosit – tenului sensibil ii este contraindicata exfolierea mai des de o data la doua saptamani.

Produsele  pentru tenul sensibil nu irita fata, sunt hipoalergenice, nu au parfumuri sau uleiuri, si nici prea multe substante chimice. Chiar si asa, este bine sa efectuezi din cand in cand cate un test al unui produs pe care il folosesti pentru prima data. Tenul sensibil nu este un ten usor de ingrijit, insa, odata ce ai reusit sa il “stapanesti”, oricat de sensibil ar fi el, cu produsele de care are atata nevoie, vei avea un ten perfect.

No comments:

Post a Comment