Intalnirea cu cancerul

Fiecare intalneste cancerul odata in viata, fie ca este unul dintre parinti, unul dintre prieteni sau o simpla cunostinta; in momentele respective iti vine sa te dai un pic cu capul de pereti si sa te gandesti deja la moarte. Dar ar fi ideal sa abordezi ideea altfel.

Chiar daca apare cancerul in viata ta, nu te da cu capul de toti pereti pana ce nu afli toate detaliile. Stabileste strategia de lupta, fumeaza o tigara si incearca sa fii zen. Nu il lasa pe cel care este in suferinta sa se gandeasca la posibile sfarsituri tragice, absolut Deloc! Din contra, razi cu el si glumeste cu el, aminteste-i ca in viata lui/ei sunt persoane si lucruri pentru care sa lupte, momente pentru care mai sunt de trait si multe alte lucruri de vazut, dar mai ales, nu te apuca sa fii depresiv si sa il privesti cu mila.

Fiecare om isi constientizeaza situatia in un fel sau altul, nu trebuie neeaparat sa ii scoti ochi de fiecare data si sa ii aduci aminte in ce situatie este (stiu si ei destul de bine) doar ajuta prin zambet si un comportament normal.

Din propria mea experienta, consider ca pentru o persoana care are cancer, conteaza si modul in care abordeaza ei situatia si optimismul lor, dar si cei din jur. Important este sa fie si ei insisi optimisti si increzatori, iar cei din jurul lor sa incerce sa le aduca zambetul pe buze si sa ii ajute sa treaca peste cu ganduri vesele. Si ceea ce poate este foarte important, niciodata nu varsa lacrimi de fata cu ei; incearca sa treci peste momentele grele cu spatele drept (lacrimile pot astepta pana la intimitate).

Cei care nu au infruntat asta, nu le doresc sa dea de ei; cei care il au in fata lor...fiti tari pe pozitii.

No comments:

Post a Comment