Intr-o tara in care oamenii nu isi permit, in cele mai multe cazuri, decat o singura vacanta pe an, vacanta de iarna poate parea uneori un lux. Cu toate acestea, multi romani isi pun bani deoparte si fie ca aleg oferte ski foarte bune si mai beneficiaza si de reducerea pentru early booking sau alte oferte speciale, reusesc cumva sa isi managerieze bugetul astfel incat sa aiba si o iesire de cateva zile la ski.
Sigur ca, ski-ul nu este un sport ieftin, el implicand dincolo de costurile vacantei si cheltuieli suplimentare. Includ aici echipamentul de ski, claparii, imbracamintea si incaltamintea speciala pentru munte, zapada si pentru temperaturi scazute, dotarea masinii pentru astfel de conditii meteo, etc… De fapt, daca stau bine sa ma gandesc persoanele cunoscute mie care merg la ski in mod frecvent – si nu sunt multi! - nu sunt dintre persoanele care isi calculeaza cu strictete bugetul… Ski-ul incepe din copilarie, cu lectii de ski cu monitor particular de cele mai multe ori, care costa destul. Urmeaza apoi vacante repetate an de an, daca nu si mai des, care sa intretina pasiunea si priceperea… Vine apoi nevoia de a avea un echipament personal, pentru ca nu te mai satisfac aceleasi vechi schiuri de inchiriat sau costumul demodat. Dupa ce ai incercat tot ce se poate in materie de schiat in Romania, sigur ca vei vrea sa alegi niste partii mai moderne, mai bune, niste peisaje noi, niste munti necutreiarati ,si atunci apar vacantele in statiuni de ski din Europa, si – in functie de buget sau preferinte – chiar in America sau Canada.
Desi preturile unei vacante la ski pornesc si de la 300 de euro de persoana pe sejur, un initiat in domeniu nu se poate multumi cu orice partie, cu orice statiune, ci va vrea mereu mai mult, mereu mai modern, mereu mai competitiv si in consecinta mereu mai scump.
No comments:
Post a Comment