YouTube-cateva date si informatii inedite

1. YouTube a fost creat de trei angajati ai PayPal, in 2005. Numele lor sunt Chad Hurley, Steve Chen si Jawed Karim. Ideea dea face o platforma unde userii isi pot incarca filmuletele si le pot promova le-a venit pe cand erau in San Francisco si luau cina la un restaurant. Atunci, o eroare in cazul trimiterii unui atasament cu un video de la petrecerea din acea seara i-a determinat sa treaca la actiune.
2. Banii pentru lansarea YouTube au fost stransi din bonusurile obtinute de toti trei dupa ce eBay a cumparat PayPal.
3. La inceput, YouTube fusese gandit ca un site de matrimoniale, de intalniri, insa pana astazi, ideea s-a pierdut si a devenit cea mai mare platforma de sharing video din lume.
4. Numele domeniului youtube.com a fost inregistrat chiar pe 14 februarie 2005, fiind tradus prin „Universal Tube & Rollform Equipment”. Mai tarziu, numele domeniului a fost schimbat in UTubeonline iar confuzia a disparut.
5. Simtind foarte bine potentialul siteului de sharing video, Google a oferit pentru el 1.6 miliarde de dolari iar in noiembrie 2006 vanzarea YouTube a avut loc.
6. Primul videoclip care a putut fi vazut pe YouTube a fost postat pe 23 aprilie 2005, la 8.27PM, de Jawed Karim, fiind despre vizita sa la gradina zoologica din San Diego. El a vorbit despre trompa elefantilor in videoclipul numit „Me at zoo”.
7. YouTube a inceput sa puna la cale pacaleli de 1 aprilie in 2008. In 2008, toate link-urile duceau catre o melodie, Never Gonna Give You Up, iar in 2009, la orice video accesat pagina se intorcea cu susu-n jos, spunandu-se userilor ca asta era noul layout al siteului…
8. Cel mai vizionat filmulet din istoria YouTube nu este unul cu muzica, ci „Charlie Bit My Finger”, care a adunat undeva la 600-700 milioane de vizualizari.
9. Cel mai popular videoclip facut pentru o melodie a fost cu siguranta Gangnam Style de PSY, postat pe 15 iulie 2012. A atins aproape 2 miliarde si 30 de milioane de vizualizari! (29. 06. 2014) si inca este in crestere! Ce succes la o melodie asa de banala!
10. In 2011, YouTube depasise un trilion de vizualizari, adica vreo 140 de vizualizari de persoana care traieste pe pamant.

No comments:

Post a Comment