Daca exista un element pe care criza economica l-a facut aproape imposibil, acesta e piata locurilor de munca. Pana in 2008, angajatorii se bateau pentru a gasi cei mai buni candidati, candidatii nu stateau mai mult de o luna pana sa gaseasca ceva de munca, niste oferte de munca Bucuresti decente in domeniul pentru care se pregatisera in facultate. Dupa 2008, cand criza economica a muscat pur si simplu din piata locurilor de munca, mii de absolventi foarte dotati au ramas cu ochii in soare si cu diplomele in mana, firmele au concediat masiv, multe au dat faliment.
Viitorii angajati nu au mai sperat dintr-odata la oferte de munca Bucuresti de top si s-au multumit si cu locuri de munca prost platite, totul pentru a avea macar o carte de munca si sansa sa aiba de unde veni in fiecare zi. In acest context, a sti cum sa cauti un loc de munca si a aprecia corect ofertele de pe piata este o arta pe care putini sunt cei care reusesc sa o deprinda. In primul rand, trebuie sa renunti sa mai visezi la oferte de munca Bucuresti si sa treci la discutii directe cu angajatorii.
Decat sa stai si sa te plangi ca nu gasesti locul de munca potrivit, mai bine intri in discutii directe cu cineva din departamentul de resurse umane de la compania vizata si le dai de inteles ca esti dispus sa lucrezi pentru ei, chiar si cu perioada de proba. Desi internetul ofera multe posibilitati in privinta angajarii si contactului cu angajatorul, comunicarea directa, fata in fata e de dorit in majoritatea cazurilor. De preferat este ca fiecare candidat sa faca o lista cu firmele unde si-ar dori sa lucreze si sa discute cu sefii acestora, cu cei din departamentele unde ar dori sa lucreze. Ideea este sa gasesti intai cateva oferte de munca Bucuresti si mai apoi sa mergi la alte firme de top si sa le spui ca ai deja x oferte, dar tu vrei neaparat sa lucrezi la ei si ca ii preferi pe ei.
Pentru companiile de top trebuie aplicata mereu o tactica agresiva, in sensul ca trebuie sa suni sa ceri rezultatul interviului sau analizei CV sau scrisoare de intentie, in cele doua trebuie sa te axezi mai mult pe realizarile tale efective - nu intereseaza pe nimeni ca ai fost sef de clasa in anii de liceu sau ca ai nu stiu cate atestate in Office.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Blog Archive
-
▼
2015
(45)
-
▼
April
(12)
- Cavitatea bucala si dintii pot fi protejati mai us...
- Mistere fascinante ale vietii pe care oamenii de s...
- Cele mai ieftine bilete avion corporate le gasiti ...
- Mistere fascinante ale vietii pe care oamenii de s...
- Hotel sau apartament particular? Ce e mai bine sa ...
- Certuri
- De ce sa tii cont cand esti in cautarea de oferte ...
- Cladiri istorice pe care nu vei vrea sa le vizitez...
- Munca pe santier e mai simpla cand ai utilaje cons...
- 10 dintre cele mai bizare leacuri pe care vracii l...
- Unde gasesti gheata carbonica in Bucuresti?
- Indiferenta
-
▼
April
(12)
No comments:
Post a Comment