Mistere fascinante ale vietii pe care oamenii de stiinta nu le pot explica

Misteriosul stramos al omului. Stramosii omului au fost studiati foarte bine de-a lungul anilor si desi credem ca primii oameni au aparut pe Terra acum milioane de ani, credem ca avem o teorie mai buna despre originile omului. Asta pana ca oamenii de stiinta sa descopere urme de unui nou stramos al omului in ADN-ul unor specii care nu au disparut.

Cand cercetatorii au studiat ADN-ul DENISOVANS-Denisova hominins, o specie de hominid care semana cumva cu omul din Neanderthal si denumit dupa pesterile in care a fost descoperit, au gasit niste urme de ADN de la un stramos al omului despre care nu stiau absolut nimic. Daca despre aceste specii de hominzi stim de unde vin si ce era cu ei, a doua specie care a trait cu ei acum 30.000 de ani ramane un mister. Singurul lucru cert tine de niste dinti ciudati care nu au fost gasiti la nicio fiinta umana. Animalele care pot trai fara oxigen. Aproape orice organism viu de pe Terra traieste cu ajutorul oxigenului, fie ca-l consuma, fie ca-l produce. Asta a fost motivul pentru care toata lumea a ramas socata cand a fost descoperit primul organism care nu are nevoie de oxigen ca sa traiasca, descoperit in adancurile Marii Mediterante. In vreme ce anumite bacterii si organisme simple pot sa traiasca fara oxigen, fenomenul nu a fost intalnit in cazul organismelor mai complexe, multicelulare. Noile creaturi ciudate descoperit fac parte din Loricifera phylum, o clasa de animale micute care folosea oxigenul pentru a supravietui, dar cand nivelul de oxigen din mediu a scazut s-au adaptat si au folosit sarurile pentru a trai in continuare.

Nici un organism nu a trait in medii fara oxigen si nici macar nu se stie cum au evoluat aceste organisme ciudate. Noi studii pot sa ofere detalii despre viata din oceane cu mult timp inainte ca in ea sa existe oxigen, cu peste 600 milioane de ani in urma.

No comments:

Post a Comment

Blog Archive