Boli iesite din comun care se manifesta doar in anumite culturi

Raul de foc. Hwabyung este o boala specifica Coreei si este caracterizata de senzatii de arsura, puternica, in piept. Alte simptome includ insomnia, dureri musculare, palpitatii, pierdere in greutate, vedere in ceata. De asemenea, se poate instala si depresia severa. Boala apare la femeile de varste mijlocii, cand sunt nervoase dar nu isi pot exprima liber furia. Asa ca isi reprima furia in loc sa o infrunte, iar cand situatia nu se schimba se manifesta la nivel fizic si mental. Psihologii insa dau vina pe o serie de factori culturali si istorici.

In mod traditional, coreenii au trecut prin perioade de neliniste si tulburari politice grave. Multi nu stiu cum sa faca fata acestor anomalii sociale si politice-emigrantii sunt si ei afactati de temuta boala, gasind viata noua din alta tara foarte stresanta si aproape asemanatoare cu cea pe care au lasat-o in tara. Potrivit folclorului coreean, furia este foc. Tinand acel foc in interior, se mareste in corpul tau, distrugand echilibrul natural si cauzand un ciclu nesfarsit de depresie si neajutorare. Sindromul Dhat. Sindromul Dhat ii afecteaza pe barbatii tineri care traiesc in subcontinentul indian, mai ales in Bangladesh, Nepal, Pakistan. Sindromul descrie o teama psihologica ca organismul pierde material seminal prin urina si alte descarcari neobisnuite. Simptomatica include oboseala cronica, dificultati de concentrare, lipsa poftei de mancare si disfunctii sexuale, epuizare. Cei care sufera de sindromul Dhat cred ca pierd o parte vitala din ei. Grija vine de la filosofia lui Ayurveda, care precizeaza substantele din corp care sunt esentiale pentru mentinerea echilibrului si starii de bine. Substantele la care se face referire sunt sangele, grasimea, carnea, maduva spinarii, chyle-enzima si sperma, ultima dintre ele fiind cea mai importanta.

Toate celelalte lichide si substante trec printr-un proces de transformare si intr-un final devin material seminal, cheia unei vieti sanatoase si indelungate. Pierderea spermei inseamna ca ceva este in neregula cu intreg corpul. Multi cred ca tine de o serie de factori fizici, insa medicii considera o dereglare care trebuie tratata de psihiatri. Fara tratament, se instaleaza depresia care poate duce chiar la moarte, sinucidere etc.

No comments:

Post a Comment

Blog Archive