Cum sa ai control deplin asupra amintirilor cu NLP?

Amintirile sunt inregistrate de creier ca un cumul de imagini, sunete si sentimente, iar prin ajustarea calitatii modului in care vezi, auzi si traiesti o amintire le poti transforma in amintiri pozitive si le poti elimina pe cele negative.

NLP (Programarea Neuro-Lingvistica) lucreaza in mod curent cu amintirile si le utilizeaza pentru a identifica, a-l ajuta pe cursant sa constientizeze nistre lucruri si obiceiuri rele din trecut si sa le schimbe in bine pe viitor. Te-ai intrebat insa cum poti sa-ti amintesti ceva ce ai trait in trecut si a fost placut si sa manipulezi amintirea pozitiva ca sa te simti bine, mai bine, foarte bine? Exercitiile practice din cadrul sesiunilor de NLP reprezinta cheia si raspunsul la aceasta intrebare.

Mai jos gasiti si un exemplu de astfel de exercitiu deosebit de util. Aminteste-ti o zi in care ai fost foarte fericit. Observa ce ai auzit, vazut si ai simtit odata ce-ti amintesti de ziua respectiva. Daca amintirea se refera la o fotografie, schimba-i atributele: fa-o mai mare, mai luminoasa si mai apropiata de ochii tai-stimularea emotiilor pozitive. Daca te observi pe tine insuti, incearca sa te integrezi in fotografie si sa vezi daca asta te face sa te simti mai bine. Observa toate sunetele din amintirea ta. Daca le faci sa fie mai puternice sau le tot auzi ca si cum ar fi langa tine esti mai fericit? Examineaza orice sentimente traiesti acum. Au ele textura, culoare, volum. Daca le schimbi parametrii particularitatilor le afecteaza in vreun fel? Acest exercitiu tipic pentru NLP te ajuta sa manipulezi calitatile amintirilor.

TE POATE SCAPA NLP SI DE EMOTIILE NEGATIVE ASOCIATE AMINTIRILOR? Dar nu toate amintirile sunt placute. In exercitiul urmator, si el foarte popular printre practicienii NLP, veti descoperi cum sa schimati atributele unei amintiri neplacute si sa va indepartati de ea, eliberand emotiile negative pentru totdeauna. Aminteste-ti de o intamplare care nu e chiar asa de neplacuta. Observa toate sunetele, imaginile si sentimentele care sunt asociate cu amintirea nu chiar asa de neplacuta. Daca te afli in interiorul ei, iesi afara si devina observator al amintirii-imagineaza-ti ca te afli in spatele camerei de filmat. Altereaza orice sunete si fa-le sa fie mai placute auzului sau chiar fa-i pe oamenii din amintirea ta sa vorbeasca ca si cum ar fi inghitit heliu. Ajusteaza calitatea imaginii recreate in minte. Fa-o mai mica, mai inchisa la culoare si sa fie in alb si negru. Chiar trimite imaginea drept in Soare si observa cum dispare in vapaia solara. Doar asa vei distruge oprelistile care nu-ti permiteau sa mergi mai departe. Schimbarea amintirilor, o practica invocata in sesiunile de NLP, nu inseamna ca un eveniment nu a mai avut loc in trecut. Iti demonstreaza doar ca ai o alegere, ai puterea sa influentezi cum te afecteaza amintirea acum si in viitor.

Daca vrei si tu o schimbare in viata ta care parca nu mai e ce-a fost odata, apeleaza la Echipa NLPDiscovery si viziteaza siteul http://www.nlpdiscovery.ro sau citeste opiniile celor care au participat deja la cursurile si seminariile organizate in trecut www.nlpdiscovery.ro/testimoniale-clienti/.

No comments:

Post a Comment

Blog Archive