Apa si procesele de tratare ale acesteia

Apa este vazuta ca si izvorul vietii, iar de unii mai sensibili apa este vazuta ca si emotia care curge, iar de cei mai pragmatici este doar sursa de existenta care trebuie sa le stea la dispozitie si care este obligata sa se transforme asa cum acestia doresc.

Pentru unii apa reprezinta in toate formele sale o binecuvantare, iar pentru altii este un blestem. Desigur - in functie de zona in care acestia locuiesc putem sa le si dam dreptate, deoarece sunt foarte multi oameni care nu au surse de apa potabila in apropierea caselor lor, si nu numai ca sunt obligati sa care kilometri intregi apa de la surse din apropiere, dar nici nu isi pot permite luxul, ca altii, sa o risipeasca. Oricum am lua-o, totusi apa este risipita, ea fiind utilizata in foarte multe modalitati inconstiente. Totusi ca sa se ajunga la un echilibru chiar si atunci cand vorbim despre apa nu trebuie decat sa fim si noi ca si rasa, cumpatati si sa recunoscatori ca apa este probabil printre ultimele resurse care se vor epuiza pe pamant. Pentru a o putea insa consuma este nevoie de un proces de tratare a apei, de tot felul de filtrari si reactii care sa poata sa ne permita sa beneficiem numai de efectele sale benefice.

Osmoza inversa este de exemplu unul dintre procesele ce au la baza depasirea presiunii osmotice reale, care are ca si urmare producerea unui efect ireversibil. Astfel putem zice ca fluidele sunt impinse spre membrana inapoi, de vreme ce corpurile solide raman blocate pe cealalta parte a membranei, aceasta membrana fiind esentiala in utilizarea osmozei inverse. Pentru a face apa pura prin intermediul acestui proces insa este nevoie ca efectul osmotic care parvine pe cale naturala sa fie intors, prin marimea peste limita a presiunii apei.

No comments:

Post a Comment

Blog Archive