Pentru aproxiamtiv 22 de bucati de biscuit cu ciocolata, aveti nevoie de 100 grame de ciocolata taiata, 45 grame de unt, 55 grame de zahar praf, un varf de cutit de sare, doua oua nu foarte mari, estenta de vanilie, 100 grame de faina, 10 grame de cacao, o jumatate de lingurita rasa de praf de copt (nu mai mult, ca apoi vor crapa prea tare biscuitii) si 90 grame de zahar pudra (pentru pudrat).
Untul si ciocolata se pun la foc mic, unde se amesteca pana se topesc, apoi adaugam si zaharul. De acum vom folosi numai mixerul. Punem pe rand cate un ou si o esenta de vanilie si mixam foarte bine dupa fiecare ou.
Faina se amesteca cu cacao cu sare si praf de copt. Totul se adauga peste compozitia cu ciocolata, ou si unt si se mixeaza bine. Acoperim vasul si lasam aluatul la frigider doua ore.
Din aluatul rece se modeleaza bilute de aproximativ 2,5 cm diametru, se tavalesc bine prin zaharul pudra (cele 90 de grame). Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, la distana de patru – cinci cm intre ele.
La cuptor, biscuiteii vor crapa un pic, iar zaharul pudra de pe deasupra va ramane si va avea un aspect foarte placut; nu vei putea rezista sa nu mananci.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Blog Archive
-
▼
2014
(65)
-
▼
May
(11)
- Avantajele pe care le propune gazonul sintetic
- Bucatareala si mancare
- Apa si procesele de tratare ale acesteia
- Ce trebuie sa faci cand simti miros de gaz
- Texte inspirate pentru invitatiile de nunta
- Intr-o viata secreta
- Margele pentru toate gusturile
- Biscuiti cu ciocolata
- Probleme cu masina? Acum primesti masina la schimb...
- Albumele fotocarte - ideale pentru momente unice
- Cum era nasul Cleopatrei?!
-
▼
May
(11)
No comments:
Post a Comment