Avantajele pe care le propune gazonul sintetic

Gazon sintetic, gazon artificial, iarba artificiala – toti acesti termeni inseamna acelasi lucru si fac referire la un produs extrem de util care a aparut pentru prima data in urma cu patru decenii. Avantajele gazonului artificial sunt numeroase, ceea ce fac din acesta un produs de calitate, absolut necesar. Initial, gazonul artificial a fost dezvoltat initial pentru a depasi limitarile ierbii naturale. Astazi, conceptul este de a produce gazon cu fire lungi si spatiate, cele mai multe dintre sisteme fiind umplute cu nisip si granule de cauciuc pentru a prelua socul la alergare, in cazul fotbalului si altor activitati sportive.

Pentru fabricarea gazonului artificial din dotare se foloseste cea mai avansata tehnologie existenta la momentul actual. Una dintre recentele descoperiri este fibra "Thiolon", material rezistent la temperaturi extreme, raze UV, si care asigura o durata de viata crescuta a gazonului sintetic.

Gazonul artificial al zilelor noastre inseamna calitate, materiale atent selectionate pentru a oferi, in final, un produs care nu pune sanatatea in pericol, un produs sigur si durabil, care imita perfect iarba naturala, un produs care protejeaza mediul inconjurator  si care asigura sportivilor tot confortul de care au nevoie.

Gazonul artificial / sintetic intra in randul celor mai utilizate pardoseli si este intalnit la tot pasul. Gazonul sintetic este pardoseala perfecta pentru terenuri de sport (fotbal, golf, tenis, etc.), peluze, sensuri giratorii, gradini, terase sau locuri de joaca.

Principalul avantaj al gazonului sintetic este dat de faptul ca acesta are o durabilitate mare in timp si respecta raportul corect calitate/pret.

Alte avantaje ale gazonului artificial de calitate:

· Se poate monta pe aproape orice suprafata;
· Costuri reduse de intretinere;
· Durabilitate si rezistenta la intemperii;
· Se poate folosi tot timpul anului;
· Isi pastreaza culoarea in timp;
· Reduce riscul accidentarilor;
· Nu stimuleaza alergii;
· Imbunatateste performantele sportive;
· Nu aluneca, spre deosebire de gazonul natural sau de zgura.

Avantajele mai sus amintite au determinat includerea gazonului artificial si in sfera designului / amenajarilor exterioare. Succesul gazonului sintetic sau artificial in sfera amenajarilor exterioare se datoreaza faptului ca este usor de instalat, simplu de utilizat, nu trebuie fertilizat, taiat sau ierbicidat.In plus, se mentine curat indiferent de conditiile meteo si se poate folosi chiar din ziua urmatoare instalarii lui.

No comments:

Post a Comment

Blog Archive