Cum era nasul Cleopatrei?!

Regina a Egiptului, Cleopatra a fost un politician abil, preocupat de refacerea regatului glorios de altadata. Beneficiind de o infatisare fizica minunata, isi va folosi gratiile in relatiile cu victoriosii reprezentanti ai Romei: intai, cu Caesar, care o sprijina in ideea de consolidare a regatului, apoi, dupa moartea lui la "idele lui Marte", in anul 44 inaintea erei noastre, Marcus Antonius. Acesta va alege Orientul pentru Cleopatra, de care il va lega o dragoste de referinta in istoria si literatura vremii.

Dupa infrangerea de la Actium, in anul 31 inaintea erei noastre, cand Antonius pierde in rivalitatea cu Octavianus (nepotul lui Caesar si viitorul imparat Augustus), Cleopatra se sinucide, moartea unind-o in eternitate cu destinul lui Marcus Antonius.
"Nasul Cleopatrei" se refera la faptul ca respectivul organ fizic al reginei era mai mare decat acceptau regulile nescrise ale armoniei. Rauvoitorii au afirmat cu malitie ca o parte importanta a atractiei magnetice, a frumusetii magnifice, a efectului de fascinatie paralizanta a Cleopatrei era conferita de aceasta particularitate. "Nasul Cleopatrel" defineste un detaliu individualizant, cu aspect de element fizic paradoxal, in aparenta, in raport cu rigorile admise, insa cu efect seducator decisiv.

No comments:

Post a Comment

Blog Archive